Kézben tartva, szívből sütve

A nápolyi pizza a szívünk
és a Calzone a csücske.

Eredeti olasz receptúra alapján készült ételek

Mindig frissen kemencében sütve

Pizzanagykövet által betanított szakácsok

Autentikus nápolyi élmény
magyar szívvel

Tradicionális pizzák

Ahol a vékony, buborékos tészta és az autentikus olasz fűszerek letisztult harmóniája hív vissza a nápolyi sikátorokba, hiszen a klasszikusok a menü alappillérei.

Különleges pizzák

A kemencék füstös aromái és az olasz fűszerek merész, szezonális párosításai minden szeletet egy kalandos, olasz utazássá varázsolnak.

Calzone

(töltött pizza)

A klasszikus körpizzák alternatívájaként összehajtott, töltött batyukban rejtőzik a lényeg: bársonyos, szaftos belső és ropogós külső egyesül a tészta alatt.

Vélemények

Kovács Anett

Rég ettünk ennyire tökéletes pizzát! Az ízek, a tészta, a feltétek – minden a helyén volt. Ritka, hogy minden egy pizzán ilyen jól működjön együtt. Csak ajánlani tudom, igazi olasz hangulat, kiváló minőség!

Kovács Dani

Nyitás első napján voltam, melynek nehézsége nem nagyon érződött, a kinti terasz még meleg nyári délután is kellemes és árnyas. Pizza finom volt.

Horváth Alexandra

Minden remek volt, Zsófi szuperkedves a pizzák pedig isteniek. Ajánlom a pisztáciás-körtéset, mennyei!

Kovács Anett

Rég ettünk ennyire tökéletes pizzát! Az ízek, a tészta, a feltétek – minden a helyén volt. Ritka, hogy minden egy pizzán ilyen jól működjön együtt. Csak ajánlani tudom, igazi olasz hangulat, kiváló minőség!

Kovács Dani

Nyitás első napján voltam, melynek nehézsége nem nagyon érződött, a kinti terasz még meleg nyári délután is kellemes és árnyas. Pizza finom volt.

Horváth Alexandra

Minden remek volt, Zsófi szuperkedves a pizzák pedig isteniek. Ajánlom a pisztáciás-körtéset, mennyei!

Hagyomány. Hozzáértés. Hozzávalók.

Image

Az olasz hagyomány itthon születik újjá

A CalzoMio küldetése, hogy a nápolyi pizzakultúra ízeit és hagyományait itthon is elérhetővé tegye, valódi alapokon, nem utánzatként.

Image

Az olasz hagyomány itthon születik újjá

Küldetésünk, hogy a nápolyi pizzakultúra ízeit és hagyományait itthon is elérhetővé tegye, valódi alapokon, nem utánzatként.

Image

A minőség nálunk nem extra, hanem alap

Prémium alapanyagokat használunk, gondosan válogatva, közvetlen forrásból. Mert az íz az első pillanattól kezdődik.

Image

A minőség nem extra, hanem alap

Prémium alapanyagokat használunk, gondosan válogatva, közvetlen forrásból. Mert az íz az első pillanattól kezdődik.

Image

Pizzanagykövet a kemencénél

A pizzákat hazánk egyetlen hivatalos pizzanagykövete készíti, olyan szakember, aki a nápolyi iskola minden mozdulatát ismeri.

Image

Pizzanagykövettől a szaktudás

A pizzákat hazánk egyetlen hivatalos pizzanagykövete által betanított szakemberek készítik, akik a nápolyi iskola minden mozdulatát ismerik.

Image

Ott vagyunk, ahol épp szükség van ránk

Fesztiválokon, esküvőkön, céges bulikon – a Calzo Mio mobil kemencéje bárhol megjelenik, ahol egy falat Nápolyra vágytok.

Image

Ott vagyunk, ahol épp szükség van ránk

Fesztiválokon, esküvőkön, céges bulikon – a Calzo Mio mobil kemencéje bárhol megjelenik, ahol egy falat Nápolyra vágytok.


Tudj meg mindent, mielőtt belekóstolsz

1. Ne vágd háromszögre – hajtsd meg!

A nápolyi pizza tésztája vékony, légies, mégis rugalmas – nem véletlenül hajtják félbe vagy negyedbe Nápolyban. Így jobban összeérnek az ízek, és autentikusabb az élmény.

2. Újramelegítés? Ne mikrózd!

Ha marad egy szelet, ne a mikrót kapd elő! A sütőt állítsd 200 fokra (vagy a legmagasabb hőfokra) és melegítsd újra kb. 2percig, így kívül picit roppan, belül szaftos marad – mintha friss lenne.

3. Mi az a „Fior di Latte”?

Ez nem egy fancy elnevezés, hanem friss tehéntejből készült mozzarella, amitől lágy, tejszínes lesz az íz – nem ugyanaz, mint a boltban kapható pizzamozzarella. Textúrája nyúlósabb, és ez az alapja a legtöbb mozzarellás pizzának.

4. A paradicsomszósz: csak San Marzano

Nem főzzük, nem fűszerezzük agyon – csak San Marzano paradicsom, egy kis só, talán egy csepp olívaolaj és egy kis bazsalakom. A természetes édesség és savasság az igazi nápolyi stílus lelke.

5. Mit igyunk hozzá?

Nápolyi pizza mellé tökéletesen passzolnak olasz kézműves söreink vagy egy gondosan elkészített Aperol vagy Limoncello Spritz, de egy tökéletes búzasör is kitűnő választás.

© Copyright CalzoMio 2025. Minden jog fenntartva.